Polityka prywatności

  1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez niego z serwisów firmy DTS Holding, Panelu Klienta, aplikacji mobilnej DTS Transport, systemu powiadomień sms i e-mail poprzez Serwis.
  2. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest DTS Holding Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wał Miedzeszyński 251, KRS: 0000373569, NIP: 5222969098, REGON: 142728639.
  3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.
  4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
  5. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
    1. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje;
    2. poprzez gromadzenie plików “cookies”;
    3. poprzez akceptację przez użytkownika uprawnień dostępowych aplikacji mobilnej.
  6. W ramach użytkowania aplikacji mobilnej serwis może mieć dostęp do następujących funkcji:
    1. lokalizacji;
    2. SMS;
    3. telefon;
    4. zdjecia, multimedia i pliki;
    5. pamięć;
    6. mikrofon.
  7. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.
  8. Dane podane w formularzach są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania zgłoszenia zamówienia usługi.
  9. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
  10. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również prawo do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
  11. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  12. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.
  13. Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.
  14. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.
  15. Operator serwisu jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.
  16. Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
    1. dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;
    2. przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;
    3. możliwości logowania do serwisu;
    4. utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu.
  17. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) - sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.
  18. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym.
  19. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.
  20. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.
  21. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.
  22. Bardziej szczegółowe informacje na temat plików (cookies) dostępne są na stronie ciasteczka.org.pl

W razie wątpliwości co do któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji - nasze dane znaleźć można w panelu - KONTAKT.

Klauzula informacyjna

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest DTS HOLDING Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie (04-866 Warszawa) przy ul. Wał Miedzeszyński 251, KRS: 0000373569., zwana dalej Administratorem; Administrator prowadzi operacje przetwarzania Pani/Pana danych osobowych,
  2. Kontakt z Administratorem w kwestii ochrony danych osobowych i wykonywania praw z nimi związanych należy wykonywać poprzez adres e-mail: iod@dts.pl
  3. Dane osobowe zbierane w procesach rekrutacyjnych przetwarzane będą w celu prowadzenia obecnych i przyszłych postępowań rekrutacyjnych
  4. Podstawą przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest:
    1. w pkt 1 – wymóg ustawowy, tj. art. 22 [1] ] § 1 Kodeksu pracy (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 108 z późn. zm.)
    2. w pkt 2, 3, a także 4 i 5 - zgoda
  5. posiada Pani/Pan prawo do żądania od Administratora:
    1. dostępu do swoich danych osobowych,
    2. sprostowania swoich danych osobowych
    3. usunięcia swoich danych osobowych (żądanie usunięcia danych oznacza rezygnację z dalszego udziału w procesach rekrutacji i spowoduje niezwłoczne usunięcie moich danych osobowych)
    4. ograniczenia przetwarzania danych osobowych
    5. wniesienia skargi do organu nadzorczego
    6. oraz ponadto w przypadku, gdy przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody prawo do przenoszenia danych,
    7. a także cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie. Cofnięcie zgody nie wpłynie na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem

W celu wykonania powyższych uprawnień należy skontaktować się z Inspektorem Danych Osobowych poprzez e-mail na adres wskazany w pkt 2 powyżej.

  1. Pani/Pana dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu,
  2. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane w sytuacji:
    1. pkt 1 i 3 – przez czas niezbędny do przeprowadzenia rekrutacji, tj. przez 12 miesięcy od zamknięcia ważności oferty
    2. w pkt 2 – przez czas niezbędny w celu prowadzenia przyszłych rekrutacji oraz rekrutacji na inne stanowisko, tj. nie dłużej niż przez rok.